Skip to main content

O-Zone

Sociaal Bedrijvencentrum aan de Henegouwenkaai


“O-Zone is meer dan de som der delen. Het is een meerwaarde voor de organisaties, hun medewerkers en voor de buurt”. 

Baita koos er bewust voor zich in Molenbeek te vestigen. Niet alleen wonen in de omgeving van de Kanaalzone veel mensen voor wie Baita iets kan betekenen, maar bovendien bevinden zich heel wat begeleidingsdiensten, klanten en woonprojecten op wandelafstand. Door hier te investeren, wordt ook de buurt opgewaardeerd. 

Voor verenigingen is het niet altijd evident om geschikte kantoorruimte te vinden. Nochtans is dat niet onbelangrijk voor het welzijn van de medewerkers en als visitekaartje voor de organisatie. Uit financiële noodzaak zitten veel verenigingen in slechte lokalen die te klein of uitgeleefd zijn. Ook Baita heeft lang in zo’n situatie gezeten. De eerste drie medewerkers hadden een stoffig lokaal in een oud gebouw, daarna in een appartement en toen dit te klein werd, verhuisde Baita naar een kantoortje op de Sint-Jorissite in de Cellebroersstraat.

Een tijd later deed zich een opportuniteit voor aan de Henegouwenkaai in Sint-Jans-Molenbeek waar Baita via onderhandeling een erfpacht verkreeg voor 27 jaar. Zo is Baita de drijvende kracht geworden achter het sociale bedrijvencentrum O-Zone. Tal van sociale organisaties hebben er nu hun thuisbasis en kunnen er beschikken over ateliers, kantoorruimte en vergaderzalen.

Meer info over het huren van vergaderzalen